De hypotheek voor starters

Een startershypotheek is dé hypotheek voor starters op de woningmarkt. Of anders gezegd: voor iedereen die een eerste huis koopt. Daarbij maakt het niet uit of je single bent of samen een huis koopt. Of dat je 25 jaar bent of 45 jaar.

Bij 123 Startershypotheek bieden we starters hypotheken aan op basis van execution-only. Dat betekent dat jij zélf je hypotheek afsluit; je krijgt hierbij geen advies van een hypotheekadviseur. Dat klinkt spannend, maar valt in de praktijk best mee. Want het aanvragen en bemiddelen van de hypotheek doen we samen met jou. Stapsgewijs gaan wij het aanvraagtraject met je door totdat de hypotheek helemaal rond is. Bijkomend voordeel: je bespaart veel geld!

Waarom is een startershypotheek dé hypotheek voor mij als starter?

Veel jongeren zijn hoogopgeleid. Ze zijn dus uitstekend in staat om zich online te oriënteren op de woningmarkt, via diverse berekeningen inzicht te krijgen in hun persoonlijke financiële situatie en mogelijkheden en informatie te verzamelen over rentestanden, looptijden en hypotheekvormen.
En daarnaast hebben starters nooit eerder een woning gekocht. Extra uitzoekwerk en advies van een adviseur ten aanzien van een vorige hypotheek is dus niet van toepassing. De belangrijkste gegevens zijn: inkomen, vermogen en eventuele (studie)schulden. Dat is voldoende om een startershypotheek-offerte te kunnen aanvragen.

Uit welke hypotheeksoorten kan ik kiezen?

Om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek hebben starters de keuze tussen twee vormen: de annuïteiten hypotheek en de lineair dalende hypotheek. Een combinatie is ook mogelijk.

Kan ik uit alle banken en hypotheekverstrekkers kiezen?

Een overzicht van de banken en hypotheekverstrekkers waaruit je kunt kiezen vind je hier. Je vindt hier ook een overzicht van de voorwaarden en de belangrijkste plus- en minpunten zodat je ze eenvoudig kunt vergelijken.

Meer weten?

Benieuwd naar de andere voordelen? Of wil je meer weten over startershypotheken? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen of vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Startershypotheek aanvragen