Tweede hypotheek of onderhandse verhoging

Wil je verbouwen? Een dakkapel, een uitbouw, een nieuwe badkamer of keuken? Of heb je geld nodig voor een ander doel? Bijvoorbeeld voor in het inlossen van een lopend krediet? Dan is het mogelijk om je overwaarde op te nemen en hiervoor een tweede hypotheek of onderhandse verhoging aan te vragen.

Overwaarde opnemen voor een verbouwing

Je kunt je overwaarde opnemen om je verbouwing mee te financieren. Een andere woning kopen is tegenwoordig immers lastig door de grote vraag en het kleine aanbod. Met het opnemen van je overwaarde kun je dan misschien toch je extra woonwensen financieren, zonder dat je daarvoor hoeft te verhuizen. Met een verbouwing investeer je in je woning, wat in veel gevallen een positief effect heeft op de marktwaarde en een hogere verkoopwaarde in de toekomst. 

Een tweede hypotheek voor inlossen lopend krediet

De afgelopen periode zijn de huizenprijzen sterk gestegen. Het is dus goed mogelijk dat ook jouw woning in waarde is gestegen. Tegelijk is de hypotheekrente nog steeds erg laag. Een tweede hypotheek kan dus interessant zijn voor het aflossen van een lopend krediet met een hoger rentepercentage. Zodoende kun je besparen op rentekosten. Of dit mogelijk is, is afhankelijk van de voorwaarden van je huidige hypotheekverstrekker. 

Een tweede hypotheek voor aanvullen spaargeld

Sommige mensen gebruiken de overwaarde tenslotte voor het aanvullen van hun spaargeld. Toch een prettig idee om wat geld achter de hand te hebben voor onvoorziene gebeurtenissen. 

Uiteraard kan het geld ook worden besteed aan andere doeleinden. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van je huidige hypotheekverstrekker. Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Uit welke hypotheeksoorten kan ik kiezen?

Voor een onderhandse verhoging of een tweede hypotheek kun je kiezen uit een de annuïteiten hypotheek,  een lineair dalende hypotheek of een combinatie. Gebruik je het geld voor het verbouwen of verbeteren van je woning, dan zijn de hypotheekrente en financieringskosten aftrekbaar.  Een tweede hypotheek of onderhandse lening wordt afgesloten bij dezelfde bank of geldverstrekker waar nu je hypotheek loopt. Wat dat betreft verandert er dus niets.

Waarom 123 Startershypotheek

Bij 123 Startershypotheek bieden we hypotheken aan op basis van execution-only. Dat betekent dat jij zélf je hypotheek afsluit; je krijgt hierbij geen advies van een hypotheekadviseur. Dat klinkt spannend, maar valt in de praktijk best mee. Want het aanvragen en bemiddelen van de hypotheek doen we samen met jou. Stapsgewijs gaan wij het aanvraagtraject met je door totdat de hypotheek helemaal rond is. Bijkomend voordeel: je bespaart veel geld!

Meer weten?

Wil je meer weten over een tweede hypotheek of onderhandse verhoging? Raadpleeg dan onze veelgestelde vragen, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Tweede hypotheek aanvragen (of onderhandse verhoging)