Koop nu en verhuis in 2021! – Profiteer van de vrijstelling overdrachtsbelasting voor starters

Je hebt er vast al over gehoord. Per 2021 vervalt de overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt. En daarmee kunnen starters duizenden euro’s besparen. Veel geld dus wat je, naast een heel voordelige startershypotheek, niet wil laten liggen.

Wachten met de aankoop tot 2021?

Betekent dat je moet wachten met het kijken en kopen van je droomhuis tot volgend jaar? Nee, niet persé. Je kunt het laatste kwartaal van 2020 namelijk gebruiken om je droomhuis te zoeken, het (voorlopig) koopcontract te tekenen en een voordelige startershypotheek af te sluiten. De overdracht van de woning kan dan bij de notaris plaatsvinden vanaf januari 2021. Zo loop je dit voordeel niet mis!
 

Hoeveel overdrachtsbelasting kan ik besparen?

Wil je weten hoeveel je overdrachtsbelasting je kunt besparen? We hebben onze kosten koper berekentool vernieuwd, zodat je direct kunt zien hoeveel overdrachtsbelasting je moet betalen óf kan besparen bij overdracht van de woning per 2021.
Voorbeeld
In onderstaand voorbeeld is gebruik gemaakt van een aanschafwaarde van de woning €250.000,-. Als koper(s) voldoen aan de voorwaarden voor vrijstelling, kunnen ze dus €5.000,- besparen op de de overdrachtsbelasting. 

kosten koper bij vrijstelling overdrachtsbelasting starters woningmarkt voorbeeld