Veelgestelde vragen

Waarom is een hypotheek bij 123 Startershypotheek zo goedkoop?

Bij 123 Startershypotheek bieden we hypotheken aan op basis van execution-only. Dat betekent dat jij zelf je hypotheek afsluit; je krijgt hierbij geen advies van een hypotheekadviseur.
 
Dat klinkt spannend, maar valt in de praktijk best mee. Want het hele proces van aanvragen, bemiddelen tot aan de passering van de hypotheek doen we samen met jou. En omdat een Startershypotheek bij ons slechts €795,- kost, kun je gemiddeld zo’n €1.200,- besparen op advieskosten.
 
Je bekijkt en vergelijkt dus zelf alle banken op basis van hypotheekvorm, rentepercentages, rentevastperioden, looptijden en overige voorwaarden. En bovendien heb je via onze berekeningstools een goed beeld gekregen van je maximale hypotheek, wat je bruto en netto maandlasten zullen worden en hoeveel eigen geld je moet inleggen. En voor eventuele resterende vragen heb je contact met ons gezocht of een afspraak gemaakt. Zodoende heb je een goed beeld gekregen welke hypotheek het beste bij je past en heb je ons veel werk uit handen genomen.
 
Tenslotte hebben starters nog nooit eerder een woning gekocht. Extra uitzoekwerk en advies van een adviseur ten aanzien van een vorige hypotheek is dus niet van toepassing. De belangrijkste gegevens zijn: inkomen, (studie)schulden en spaargeld. Dat is voldoende om een hypotheekofferte te kunnen aanvragen.