Veelgestelde vragen

Wat is een kennis-en ervaringstoets?

Een hypotheek afsluiten doe je niet elke dag. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuzes maakt, doe je altijd eerst een kennis- en ervaringstoets. In een klein half uur beantwoord je vragen over de mogelijkheden, regels en risico’s die horen bij het aanvragen van een hypotheek.
Met de kennis- en ervaringstoets test je of je weet wat een hypotheek is en test je of je begrijpt welke keuzes je moet maken. Tevens wordt getoetst of je zelf kunt beoordelen of de hypotheek past bij je persoonlijke en financiële situatie.
De toets bestaat uit 20 meerkeuzevragen, die je maar 1 keer kunt beantwoorden. Om te slagen moet je minimaal 14 vragen correct beantwoorden.
Ben je geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Geweldig! Je kunt een hypotheek aanvragen via 123 Startershypotheek! Ben je niet geslaagd? Jammer! In dat geval adviseren we je om op zoek te gaan naar een onafhankelijk hypotheekadviseur.
Het goed afleggen van de kennis- en ervaringstoets is verplicht bij het zelfstandig (met onze hulp) afsluiten van je hypotheek (execution-only).